Els alumnes de 5è i 6è de l’Escola Pinyana van fer una visita didàctica a l’Escola Agrària d’Alfarràs

eagrariabisDivendres passat, els alumnes de 5è i 6è de l’escola Pinyana d’Alfarràs, van encetar la segona visita tècnica que formarà part del nou projecte “VISITA DIDÀCTICA “Aigua, Fil i Préssec”, al laboratori de l’Escola Agrària d’Alfarràs a càrrec del professorat de l’escola.

nescolaagrariavisita2

La directora de l’escola Agrària, Rosa Cortés, va fer una petita xerrada, als dos grups d’escolars, on va explicar que l’escola fa 45 anys que existeix i que compta amb una capacitat de 22 hectàries. L’especialitat de l’escola és la fructicultora, malgrat que també desenvolupen assignatures i activitats de ramaderia. També els hi va explicar les activitats pràctiques que duen a terme l’alumnat que estudia a l’escola (esporga, collita, control de plagues, etc.). En acabar la xerrada, els va acompanyar a fer una visita a les instal·lacions interiors de l’escola.

nescolaagrariavisita4 A l’exterior, van visitar l’hivernacle, el galliner (molts van tenir l’experiència de poder plegar ous de les ponedores).

nescolaagrariavisita6Imatge del galliner.

nescolaagrariavisita5

nescolaagrariavisita7 De la mà del professor Pepe, van visitar el laberint que estàn construint, i altres correus i plantacions (magranes, ametlles, arbrecocs, etc.) que hi ha a la finca. Etc.

nescolaagrariavisita3 Tot seguit, un dels grups van tenir la primera activitat tècnica a càrrec del professor, Ignasi Casanoves, sobre la Cromatografia de sòls, on els va ensenyar a través d’un experiment al laboratori com conèixer i interpretar la riquesa i les necessitats del nostre sòl.

nescolaagrariavisita A través d’exemples i imatges que van practicar, ells mateixos, van poder analitzar quant un sòl té oxigen i aquest té vida o no.

nescolaagrariavisita8 Després, la professora de l’escola, Eva Parrilla, va dur a terme la segona activitat tècnica als dos grups de l’Escola Pinyana d’Alfarràs “La qualitat organolèptica d’una fruita madurada a l’arbre”, on els hi va explicar, com és mesura els sucres de la fruita (quina és la mesura i l’eina), quan aquesta és optima per la recol·lecció i consum.

nescolaagrariavisita9 Els dos grups van experimentar, tastant diferents trossos de poma i analitzant diversos sucs, el nivell de sucre de cada una de les varietats que van treballar (Golden, Story, Fuji i Red Chief).

nescolaagrariavisita10 En acabar la visita didàctica, el professorat de l’escola, els hi van entregar una petita activitat amb un qüestionari on havien de resoldre preguntes sobre les activitats pràctiques que van dur a terme a la visita didàctia a l’Escola Agrària.

nescolaagrariavisita11 Aquesta activitat didàctica va estar tota una nova experiència pels alumnes de 5è i 6è.

nescolaagrariavisita12Tot seguit, us deixem aquesta preciosa imatge d’una plantació de varietat de tulipes “Purple Prince” que adornen l’entrada de l’Escola Agrària.

Aquesta activitat, també forma part de les activitats de l’any Europeu del Patrimoni Històric d’Alfarràs 2018.

Redacció i fotografies: joana arnó