La pel·lícula “Las Sufragistas”, la lluita de les dones pel seu dret al vot

sufra2 Seguint el programa d’actes en commemoració al “8 Dia Internacional de la Dona”, ahir, es va projectar la pel·lícula “Las Sufragistas” per Sarah Gavron. Un film que reflecteix de forma molt clara el moviment femení dins de la Primera Guerra Mundial per aconseguir el dret a vot de les dones.

sufra1 La protagonista, Maud, és una jove empleada que comença a treballar de molt joveneta a una bugaderia industrial i que viu una situació molt inestable. Les condicions laborals amb les quals treballava eren molt precàries i amb un alt risc de posar-se malalta i inclús de ser violada pel seu cap.

sufra4 Un dia es troba enmig d’una manifestació al carrer organitzada per sufragistes, moviment encapçalat per EMMELINE PANKURTS, on finalment i a través d’una amiga decideix involucrar-se on arriba a presentar un testimoni davant del governador per a aconseguir el dret a vot de les dones.

Allò va comportar, que les autoritats neguessin per falta de proves i motius el vot de les dones, desencadenant una sèrie d’empresonaments a les que protestaven.

sufra3 Maud, la protagonista, expulsada de casa seva i allunyada del seu fill, continua lluitant. Finalment aconsegueixen entrar, ella i una amiga, a un esdeveniment on contava la presència del rei d’Anglaterra on la seva amiga, es va jugar la vida, posant-se enmig de la carrera de cavalls. La seva mort va ser la portada de diversos diaris mundials, ensenyant al món la constant lluita per als drets de la dona i la seva recerca al vot.