La pel·lícula “Te doy mis ojos” i l’encesa d’espelmes

nvgenere2_2017_7 Seguint amb el programa d’actes en commemoració al dia internacional de la violència de gènere, aquesta tarda, a la sala d’actes de l’Ajuntament s’ha projectat la pel·lícula “Te doy mi sojos, un Drama social de 2003 dirigida per Icíar Bollaín i protagonitzada per Laia Marull i Luis Tosar, sobre el tema de la violència contra la dona.

nvgenere2_2017_2 Pilar és una víctima més de violència de gènere, una dona més maltractada que intenta refer la seva vida i comença a treballar com a caixera de visites turístiques a l’església que alberga el quadre L’enterrament del Comte d’Orgaz . A través del seu nou treball comença a relacionar-se amb altres dones. Antonio, el seu marit, emprèn la seva recerca i la seva recuperació, promet canviar i busca ajuda en un psicòleg. Pilar li dóna una altra oportunitat al seu marit, amb l’oposició de la seva germana, que és incapaç d’entendre la seva actitud.

nvgenere2_2017_3 La pel·lícula acaba el qual Pilar, escortada per les seves companyes de treball, agafa les seves coses del domicili per emprendre una nova vida, mentre Antonio la mira pensatiu. Segons paraules d’Icíar Bollaín: “Et dono els meus ulls “explica la història de Pilar i Antonio però també dels que els envolten, una mare que consent, una germana que no entén, un fill que mira i calla, unes amigues, una societat i una ciutat com Toledo que afegeix amb la seva esplendor artística i el seu pes històric i religiós una dimensió més a aquesta història d’amor,
de por, de control i de poder.

nvgenere2_2017_4 Per acabar, la regidora de la DONA, Imma Fernández, i el públic assistent, han fet l’encesa de 44 d’espelmes (nombre de víctimes que portem fins al dia d’avui)i un minut de silenci en memòria a les víctimes per maltractament i rebuig a la violència de gènere.

nvgenere2_2017_6

nvgenere2_2017_5

Redacció i fotografies: joana arnó