Maridatge de Truita de Riu d’Alfarràs. Visita al Celler Lagravera

lagravera1 Ahir, dissabte, a les 13.30 h i seguint el programa d’Activitats de la 7a Mostra Gastronòmica de la Truita de Riu d’Alfarràs 2018, es va fer una visita al Celler Lagravera amb aperitius i tast de vins.

lagravera5 El cronista gastronòmic, Rafa Gimena i el Regidor de Medi Ambient, Carlos Gràcia, van donar pas a l’inici del tast i aperitiu.

lagravera Al tast es van presentar dues varietats de vins de Lagravera, un blanc Ónra i un vi natural negre.

lagravera2 Per acompanyar el tast, es van degustar les dues torrades, Filopizza i la Brandada de Truita de Riu Exòtica, que es van elaborar prèviament al taller de cuina creativa els cuiners de l’aula gastronòmica, Lluís Bonillo i Mateu Blanc.

lagravera3 Després, es va fer una visita a les bodegues guiada pel director general de Lagravera, Sergi García, on va explicar el cultiu biodinàmic de les vinyes; sistema de conreu que els ha permès obtenir uns vins naturals i molt vius amb fermentació espontània i exempts de sulfits.

lagravera4 En acabar hi va haver el dinar Maridatge de Truita de Riu a les Vinyes de Lagravera on prèviament es va fer una visita a les vinyes. Vinyes que es troben plantades sobre el terreny d’una antiga gravera i per això se l’ha batejat com el vi que neix de les pedres. Els seus vins són l’Onra, Molta Onra, L’altre i la seva joia és un vi que neix d’una vinya centenària, amb més de 125 anys d’història anomenat La Pell.

>redacció i fotografia: joana arnó