Afectació TDT – Llega800-

n8004g_bis Tal com ja es va informar al seu dia, l’inici de la prestació del servei de telefonia mòbil 4G a la Banda de 800 MHz podia produir afectacions a la recepció de televisió digital terrestre (TDT). Per aquest motiu s’informa que el 30 d’Octubre finalitzarà definitivament el termini per a sol·licitar les actuacions gratuïtes, per part dels usuaris de la TDT, per les possibles afectacions ocasionades pels nodes 4G a la banda 800 MHz.

Si algú vol posar-se en contacte amb “LLEGA800”, pot trucar al 900 833 999.

Podeu consultar la informació que es fa fer al seu dia sobre l’arribada del 4G a la nostra població: http://ajuntamentalfarras.cat/arriba-el-4g-a-la-nostra-poblacio/

Festa Homenatge a la Gent Gran, el diumenge 29 d’octubre de 2017

ndinargermanor El proper diumenge 29 d’octubre celebrarem la Festa Homenatge a la Gent Gran. A les 12 del migdia hi haurà missa solemne, a l’església nova; en acabar la missa, la Banda de Cornetes, Tambors i Majorets d’Alfarràs, acompanyaran als homenatjats fins al Poliesportiu, on els hi donaran la benvinguda, la Banda de Música Roig Tardà, amb un repertori musical. A les 14:00 h se celebrarà un dinar al pavelló, on més tard i hi haurà l’acte d’entrega d’un petit detall a tots els homenatjats. Tot seguit ball gratuït per a tothom amb l’orquestra Zafiro.

El menú del dinar el trobareu al cartell adjunt, a l’agenda d’activitats: Cartell informatiu

Per apuntar-vos i adquirir els vostres tiquets del dinar, us podeu adreçar a les oficines de l’Ajuntament d’Alfarràs.

Apunta’t a la Garantia Juvenil

cartellgjuvenil2017 Què és la Garantia Juvenil?
Una iniciativa europea per reduir l’atur juvenil que t’ofereix una sèrie de recursos formatius, d’orientació i acompanyament per millorar les teves competències i accedir al món laboral.

Qui pot accedir-hi?
Joves de 16 a 30 anys, que no estudïin ni treballin. Empadronats a Catalunya, amb nacionalitat espanyola o ciutadania de la UE, o amb permís de treball.

Apunta-t’hi

Pregó: funeral i enterrament

web_ebando Es comunica que demà dilluns, dia 16 d’octubre de 2017, a les 11 del matí, se celebrarà el funeral i enterrament de la sra Ana Díaz Albacete (esposa de l’Enric del Surna). Tanatori Plaça Lluís Companys d’Alfarràs.

310 persones han participat aquest dissabte a la Caminada Solidària i Recaptació d’Aliments, que organitza per tercer any consecutiu l’Associació de Comerciants i Empresaris d’Alfarràs

ncaminadasolidaria2017 Més de 300 persones han participat en la 3a Caminada Popular d’Alfarràs que organitza cada any l’Associació de Comerciants i Empresaris d’Alfarràs amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alfarràs, Obra Social La Caixa i diverses empreses (Plus Fresc, Alfaventur, Càritas Alfarràs, Fruita al punt Bio, Banda de Cornetes i Tambors) i de voluntaris, entre ells membres de l’Associació.

ncaminadasolidaria2017_1 Enguany, la caminada també formava part de la campanya adreçada als més necessitats i els diners recaptats es destinaran, en especial, als Serveis Socials del poble, a les persones grans més vulnerables i necessitades.

El recorregut, de 5 km de llargada i que s’ha passat per diversos punts del municipi, ha tingut la sortida i l’arribada a la Plaça Sant Pere d’Alfarràs. Hi ha hagut participants de totes les edats, i molts també, han aprofitat a fer la caminada amb les seves mascotes. Prèviament, tots els participants han passat a recollir els dorsals, les samarretes i a fer la col·laboració voluntària en la recaptació d’aliments.

ncaminadasolidaria2017_3 En finalitzar la caminada, tots els participants han rebut sucs naturals, xocolata i coca per a tothom.

ncaminadasolidaria2017_2 Els més menuts han pogut gaudir dels inflables que s’han instal·lat a la Plaça Sant Pere.

En aquesta tercera edició destaquem com a novetat, la samarreta solidària, que s’ha posat a la venda per totes aquelles persones que hi han volgut participar. El cost de fabricació d’aquestes samarretes ha estat subvencionat per unes 20 empreses de l’Associació de Comerciants i Empresaris d’Alfarràs.

Aquest any s’ha aconseguit la recaptació d’uns 1000 quilos d’aliments, 930 euros que dóna l’Obra Social La Caixa pel total d’inscrits a la caminada i 600 euros per la venda de 120 samarretes solidàries que aniran destinats a Càritas d’Alfarràs i als Serveis Socials del Poble.


Podeu veure totes les fotografies de la 3a Caminada Solidària en aquest enllaç:
Galeria de Fotos 3a Caminada Solidària

Des d’aquí volem fer arribar un agraïment públic a tots els participants, entitats, voluntaris i empreses col·laboradores, que s’han unit i implicat a sumar esforços per aquesta causa.

Redacció i fotografies: joana arnó

La xerrada “El bon ús dels Medicaments” a càrrec de la farmacèutica Mònica Subirà

bonusmedicaments17 Ahir, a les 17,30 h i a la Sala d’Actes de l’Ajuntament, la Sra. Mònica Subirà, farmacèutica, va exposar el Programa d’Educació Sanitària adreçada a la Gent Gran, desenvolupat pel Departament de Salut i coordinat pel Col·legi de farmacèutics de Lleida, amb l’objectiu de millorar el bon ús dels medicaments sobretot a la gent gran.

A la xerrada es va explicar, què són els medicaments, per a què serveixen, què porten, com actuen, com llegir i entendre la informació de seguretat, com hem de conservar i eliminar els medicaments, etc.

bonusmedicaments17_4 Els medicaments es van definir, com a substàncies o preparats que serveixen per curar (antibiòtics), prevenir (vacunes), suplir (insulina), diagnosticar, alleugerir símptomes o controlar. Existeixen diferents vies d’entrada pel seu consum (nasal, òtica, rectal, via parental, etc. i és important respectar el seu consum, per la via adequada segons el prospecte del medicament.

bonusmedicaments17_3 La conferenciant va anar explicar com es fabriquen els medicaments, quins formats tenen (càpsules, gotes, pastilles), de quina forma s’han de prendre (barrejat amb un got d’aigua, amb dejú, o no), les precaucions que hem de tenir si prenem algun tipus de medicament i els símbols que apareixen a la recepta (exposició al sol, somnolència, cal recepta o no, conservar al frigorífic, etc.), o com ens hem de posar determinats medicaments i aplicar-los (no posar pomades en zones brutes i sense netejar) o no inspirar quant posem gotes al nas (les vies es comuniquen i pot pujar més amunt de la via respiratòria i no causar l’efecte adequat).

bonusmedicaments17_2Després, es va fer una introducció del que llegim a l’envàs d’un medicament (nom comercial marca o genèric, el laboratori que el fabrica, la data de caducitat, la dosi i forma farmacèutica, el codi nacional i el nom del principi actiu) i el que llegim a una recepta (indicacions, contraindicacions, la posologia quan i com l’hem de prendre, possibles causes adverses, etc.) i com quin és el millor lloc per a conservar els medicaments (no fer-ho al quarto de bany o cuines) són zones on hi pot haver humitats o canvis de temperatura (que hi hagi una temperatura de 15 a 22 °C).

bonusmedicaments17_1 La Mònica, també va exposar algun exemple de persones que no es poden prendre algunes càpsules, perquè aquestes no se les saben tragar i en cap cas s’ha d’obrir la càpsula prendre el medicament directe, ja que ens podria arribar a causar úlcera. Aquestes càpsules porten una mena de protectors per l’estómac, i els incipients del medicament amb l’acidesa de l’estómac pot provocar reaccions.

Va resumir la xerrada, que hem d’explicar al metge o altres metges la medicació que prenem, no fer cas de consells d’altres persones i prendre el que ens diguin, seguir les indicacions mèdiques i conèixer els medicaments que prenem.

Caminada solidària, recollida d’aliments i de samarretes 2017

Caminada solidària per recaptar fons per als més necessitats

ncamin2017 L’Associació de Comerciants i Empresaris d’Alfarràs, programa la tercera caminada solidària per recaptar fons per als més necessitats i recollida d’aliments i samarretes, el proper dissabte 14 d’octubre de 2017, juntament amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alfarràs, Obra social La Caixa, Càritas d’Alfarràs, Alfaventur, Plus Fresc, Fruita al punt BIO i la Banda de Cornetes i Tambors d’Alfarràs.

Amb la iniciativa “Ajuda’ns a ajudar i La Caixa t’ho paga”, per cada persona que s’inscrigui a la caminada solidària, l’Obra Social “La Caixa”, farà una aportació econòmica per a CÀRITAS d’ALFARRÀS.

Serà un recorregut d’uns 4 quilòmetres apte per tots els públics.

Tothom qui vulgui, abans d’iniciar la caminada, pot fer la seva aportació voluntària en la recaptació d’aliments i la recollida de samarretes, el proper 14 d’octubre de 2017, a la Plaça Sant Pere.

Més informació sobre el programa, la ruta i inscripcions de la caminada: AQUÍ

També podeu fer les vostres inscripcions als següents comerços:
- Fotografia Merceria Paquita.
- Chic Con Hielo by Mamamia.
- Òptica Borràs.
- Perruqueria Ma Josep.

També podeu consultar l’agenda d’activitats: Cartell caminada solidària i recollida d’aliments.

Pregó: funeral i enterrament

web_ebando Es comunica que avui dissabte, dia 7 d’octubre de 2017, a les 17 hores, se celebrarà el funeral i enterrament de la sra Maria Colomina Aguillon (mare dels germans de tallers Bonet). Tanatorid’Alfarràs.

Es busca el propietari o família adoptiva per aquest gos

gossetoctubre17 Aquest gos s’ha trobat pels voltans d’Alfarràs.

Es busca el seu propietari o una nova família per l’adopció.

Si voleu un animalet de companyia, podrà ser adoptat.

Per a més informació, us podeu posar en contacte amb el departament de Medi Ambient de l’Ajuntament a: mediambient@ajuntamentalfarras.cat